Landschaftspark Duisburg-Nord

Samen met enkele andere leden van AFV Trefshot het landschapspark Duisburg-Nord in het Ruhrgebied bezocht.
Deze voormalige ijzersmelterij of hoogoven wordt heden ten dage gerekend tot één van de belangrijkste industriële monumenten van Europa.
"In een unieke setting beleeft u veelzijdige culturele hoogtepunten, geniet van het uitzicht vanuit de hoogovens, bent u sportief actief, ontdekt u al wandelend de omgeving of gebruikt u het imposante staalcomplex als onmiskenbaar fotopunt."
Het is in elk geval een prachtige locatie voor amateurfotografen...

Bron info: www.ruhr-tourismus.de

Het Landschaftspark Duisburg-Nord is een openbaar park in de Duitse stad Duisburg. Het middelpunt van het park wordt gevormd door de ruïne van een in 1985 stilgelegd hoogovencomplex.Het wordt heden ten dage gerekend tot de belangrijkste industriële monumenten van Europa.

Het hele park strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 180 hectare. Voor veel fotografen is deze plek een walhalla door de vergane industriele glorie en prachtige doorkijkjes
Een hoogtepunt is het 70 m hoge platform van hoogoven 5. Van daar uit heb je een adembenemend uitzicht over Duisburg en het westen van het Ruhrgebied.

Tijdens het weekeinde straalt de voormalige ijzersmelterij in geweldige kleuren: 's Avonds zorgen de lichtinstallaties van de design kunstenaar Jonathan Park uit Londen voor betoverende kleurenspelen door de verlichting van de schoorstenen en industrie-installaties.

Deze al gezien ?

Home

Forum Groningen

Sofia

Wildlands

Azoren

Last update: 28 april 2020