Vera Playa, Andalucia, España

Onze vakanties in Vera Playa. Een kleine, rustige badplaats aan de Costa Almeria in Andalusie, Zuid-Spanje, waar we graag komen.
Geroemd om het lange, prachtige zandstrand, het heerlijke micro klimaat en de rustige, gemoedelijke sfeer.
Aan de rand van de Sierra Nevada, met in de buurt de stadjes Vera en Garucha en vele tientallen kleine dorpen.
En dan zijn er leuke trekpleisters als de Hollywood filmlocaties in Tabernas, de vlindertuin in Nijar, de lokale feesten (Moros y Cristianos),
de natuurgebieden als Cabo de Gata, de Sierra Nevada en natuurlijk is er het (blote) strand, de chiringuitos, de tapas en de Spaanse zon...

(klik op de foto's voor grote weergave)


Het is een bijzondere plek, eigenlijk een dorp en voor een deel een open, naturistisch dorp. Een dorp met een aantal complexen met diverse (lage) bebouwing, een hotel, winkels, restaurants en (strand)bars en niet te vergeten, vele kilometers strand.
Er heerst een relaxte, aangename sfeer op deze plek waar je bloot mag zijn maar het niet hoeft. Een oase in de woeste omgeving van de Sierra Nevada, met een heerlijk klimaat, het gehele jaar door.
Er zijn wandel- en fietspaden waardoor je vlot in het naastgelegen vissersdorp Garrucha of andere dorpen in de omgeving bent, waaronder het schilderachtige Mojacar.
Maar we beginnen bij het prachtige strand, waar iedere ochtend de zon weer uit de zee verrijst...

Vera natura

Cota zero, the pirate bar

De piraat geniet van de opkomende zon...

Vera natura

Het complex Vera Natura gezien vanaf het strand


Daar waar de zon onder gaat, aan de andere kant van de bebouwing, vind je de lagune Salas de los Canos, een prachtig stukje natuur waar talloze, meer dan 150 soorten, watervogels leven, waaronder een flamingo kolonie. Een leuke filmimpressie  hier
(niet van mij, opent in een nieuw venster)

Het prachtige Salas de los CanosVera Playa: zonopkomst aan het strand

en in de omgeving van Vera Playa ...

Vera Pueblo, het stadje Vera, ligt een paar km van de zee. Het stadje heeft een gezellig centrum en kent elke zaterdag een grote straatmarkt. Vlakbij ligt het vissersdorp Garucha en iets verder het witte bergdorp Mojacar met schilderachtige straatjes. Het pittoreske Vilaricos is iets ten noorden. 
Een prachtige kustweg naar het zuiden voert naar het natuurpark Cabo de Gata        

Vilaricos ligt net iets ten noorden van Vera Playa

auto

De kustweg naar het Cabo de Gata natuurpark

In Vera wordt, zoals in vele andere plaatsen, jaarlijks het feest gevierd van de overwinning door de Christenen op de Moren: "Moros y Christianos". De bevolking loopt in een lange parade door het dorp, prachtig uitgedost in traditionele kleding van die tijd. Een prachtig schouwspel.

In Tabernas, in de Tabernas woestijn, vind je een aantal locaties waar beroemde westerns zijn opgenomen. De daar gebouwde stadjes staan er nog steeds en zijn nu toeristische attracties.
Deze foto's zijn gemaakt in Oasys Mini-Hollywood.

De vlindertuin in Nijar is een persoonlijke "must see..." (zie ook "vlinders"

Deze al gezien ?

Home

Forum Groningen

Sofia

Oradour sur Glane

Landschaftspark Duisburg

Last update: 30 januari 2022